7/24/2008

Корисно про рослини

Евкаліпт - це взагалі дуже адекватний ресурс про всі лікарняні рослини та засоби їх обробки
Лавр
Все про трави
просто інфа
тут реферати з біології мабудь для школярів але інфа про рослини досить цікава тож запрошую))

також з якогось документу про можливості вирощуваня екзотичних рослин на Україні:

Фейхоа (Feijoa sellowiana) - винна ягода. Це нова і досить перспективна рослина, яку вперше досліджують для вирощування у відкритому грунті за кліматичних умов Буковини і Прикарпаття. При належній підтримці держави вона може набути масового поширення для оздоровлення населення.
Невеликий вічнозелений розлогий кущ родини миртових до 3 м заввишки. Батьківщина  тропічні ліси Південної Америки. Промислові плантації фейхоа існують у Краснодарському краї. Добре зростає і плодоносить у кімнатних умовах.
Цінна як декоративна (особливо під час цвітіння), плодова і лікарська рослина. У плодах і листі міститься легкозасвоюваний організмом йод. За різними даними – від 15 до 30 мг/%.
Плід має неперевершений смак і аромат, що нагадує ананас в поєднанні з лісовою суницею і авокадо. Дуже смакує дітям. Перетерті з цукром плоди зберігаються більше одного року. Крім йоду, містить ефірні олії, до складу яких входить понад 26 біологічно активних речовин, і велику кількість протигіпертонічного вітаміну Р, а також високий вміст вітамінів С, В, Е.
Високий вміст йоду сприяє виліковуванню захворювань щитоподібної залози, запобігає гіпертонії, допомагає при захворюванні легень, шлунково-кишкового тракту, при атеросклерозі, особливо в похилому віці.
Крона фейхоа збагачує навколишнє повітря іонами йоду і цілющими
ефірними оліями. З пелюсток квітів готують високоякісний лікер та
інші цілющі напої. Крім споживання у свіжому вигляді, з плодів виготовляють неповторне варення, соки, джеми/

Що з цім всім потім робити - як приклад продавати тут
взагалі це не тільки форум тож знову ж таки запрошую Фітоніка

Немає коментарів: